понеділок, 4 квітня 2016 р.



Тиждень дитячого читання триває

     Тиждень дитячого читання вкотре збирає юних читачів під час весняних канікул у центральній дитячій бібліотеці  на веселі  та цікаві заходи, присвячені  великому  диву, створеному людиною - книзі. Адже, завдячуючи їй, ми маємо можливість вивчати минуле, знати сьогодення і зазирнути навіть у майбутнє.
      Протягом тижня юним шанувальникам книги було запропоновано ряд цікавих заходів. Бібліотекар абонементу 5-6 класів Лисенко Ю.В. запросила членів клубу за місцем проживання "Дельта" на дегустацію літературних новинок "На дозвіллі не сумуй: почитай і поміркуй", де познайомила присутніх з новинками сучасної української дитячої літератури, що надійшли до ЦДБ.

  Провідний бібліотекар читального залу старшого відділу  Кривенко В.В. провела вікторину «Зі сторінок на екран». Діти дізналися історію виникнення світового кінематографа, залюбки згадали твори відомих дитячих письменників, відповіли на питання відео вікторини та переглянули уривки з художніх та мультиплікаційних фільмів за книгами-ювілярами 2016 року. 

    Літературний морський бій «Що? Де? Коли?» зібрав юних читачів, які з захопленням подорожують у морі книг, островами пригод, без перестану збираючи по крупинці справжні скарби мудрості. Усі присутні на заході  відповідали на запитання вікторини за улюбленими дитячими творами, розгадували загадки, отримували жартівливі телеграми від улюблених казкових героїв.               

 1 квітня відбулося чергове засідання гуртка "Happy English".  Гуртківцям цікаво було дізнатися про історію та традиції святкування дня гумору в Англії.  Веселі діалоги та оповідання англійською мовою додали всім присутнім гарного настрою. 

  2 квітня у Міжнародний день дитячої книги в обласній дитячій бібліотеці відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України 2016 року". В ньому взяли участь переможці м. Новомосковська: Кривенко Данило 6 клас СЗШ №18 та Коровін Даниїл 7 клас СЗШ №6. Кривенко Данило вийшов у півфінал, набравши у І турі (письмовому) найбільшу кількість балів.




















Немає коментарів:

Дописати коментар