четвер, 21 квітня 2016 р.

Довкілля - неповторна казка, тож збережи його, будь ласка

   Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Годинник життя відраховує вже 30 років Чорнобильської катастрофи. 

     Цій події в центральній дитячій бібліотеці було присвячено  годину пам'яті "Запалюємо Чорнобилю свічу"(засідання клубу "Стежина") в рамках дня інформації "Довкілля - неповторна казка, тож збережи його, будь ласка". На захід було запрошено ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС Адаменко К.Є., який поділився спогадами з юними читачами. Ведуча, провідний бібліотекар Кривенко В.В., розповіла присутнім про невтішні факти 30-річної давнини та провела огляд книжкової виставки "Чорнобиль не має минулого часу". Діти мали змогу переглянути відеосюжети із документального фільму "Чорнобиль. Мертва зона".

  День інформації продовжився екологічною розвідкою "Природа дарує, природа лікує". Бібліотекар абонементу 5-6 класів Лисенко Ю.В. допомогла поглибити знання про лікарські рослини читачам-учням 5 класу СЗШ №8. Вона розповіла про їх застосування в побуті та народній медицині.

   Колективну бесіду "Ліс - багатство України" з юними читачами (вихованцями клубу за місцем проживання "Дельта", педагог-організатор Бойко Л.М.) провела бібліотекар абонементу 7-9 класів Свитка А.О. Вона розповіла про дерева-символи України, надала корисні поради присутнім щодо правил поведінки в лісі та ознайомила з літературою з книжкової виставки "Стежками живої природи".












Немає коментарів:

Дописати коментар