четвер, 29 березня 2018 р.

Патріот рідної землі


  
            У  квітні вся Україна  відзначатиме 100-річчя від дня народження видатного письменника, державного і громадського діяча, Героя України (посмертно) Олеся Терентійовича Гончара. Його називали по праву Великим українцем, совістю нації, подвижником її духовного відродження. О.Гончар дорожив усіма скарбами народної культури, виступав на захист видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини нашого народу.

        Фахівці бібліотеки-філії № 4 провели віртуальну екскурсію «Пам’ятними місцями життя О. Гончара» для учнів 9-го класу ЗЗСО № 14 (кл. кер. Петриченко В. С.). Хлопцям та дівчатам було цікаво дізнатися про маловідомі факти з  життя та творчості письменника, які тісно пов'язані з Дніпропетровщиною. Адже саме тут народився письменник. Сюди повернувся після війни, аби у Дніпропетровському університеті продовжити перерване навчання. У будиночку на вулиці Клубній письменник написав романи «Прапороносці», «Тронка», «Твоя зоря», «Собор». 
   Полтавщина, Харків, Херсонщина, Київ… Тут теж жив та працював О. Гончар. Із розповіді провідного бібліотекаря  Лісняк Т.Є. юні читачі дізналися про твори великого майстра, про  мужніх, сильних та сміливих людей - героїв романів та повістей. Присутні зацікавлено прослухали  уривки з роману «Собор». Надрукований 50 років тому, цей роман залишається актуальним і в наш час. Школярі жваво обговорювали вислів «Собори душ своїх бережіть, друзі », замислюючись над тим, що означає  бути справжньою людиною. Старшокласники ще раз переконалися, що тільки з думкою про прекрасне потрібно жити. Із соборів людських душ виростає соборність нації.






Немає коментарів:

Дописати коментар