вівторок, 10 квітня 2018 р.

Захисник духовних скарбів

Коли цвітіння настає пора,
Коли весна смичком струмка заграє,
Тоді ми з днем народження вітаєм
Славетного Олеся Гончара.
      У цьому році виповнюється 100 років з дня народження славетного митця, видатного письменника, поета, публіциста, громадського діяча Олеся Терентійовича Гончара. З цієї нагоди у центральній дитячій бібліотеці зібралися на літературний колаж "Людина світу, син Дніпра" старшокласники ЗЗСО №18 (учитель Л. П. Гладка).
Провідний бібліотекар Кривенко В.В. познайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом письменника,  відомими творами, розповіла цікаві факти з біографії, зачитала цитати з його щоденника. Було запропоновано переглянути уривки з документальних фільмів "Шлях до себе: Олесь Гончар" та "Поборники незалежності України", буктрейлер за книгою "Тронка", створений провідним бібліотекарем ЦДБ Кунах Н.С.
   Бібліотекар зауважила, що роман О. Гончара "Собор" став голосом новомосковської козацької святині, який пролунав на весь світ, закликаючи берегти та цінувати спадщину й віру предків. У деякій мірі, дякуючи письменнику, саме цей роман був тією незримою силою, що вирвала старовинну перлину із прірви забуття, вберегла від руйнування. Ведуча заходу ознайомила присутніх з матеріалами, представленими на книжковій виставці, присвяченими митцю.
   О. Гончар не був, а є. Він і сьогодні залишається одним з найвеличніших особистостей нашого часу. Перечитуючи його твори, щоразу відкриваєш щось нове. Адже "найвища краса - це краса вірності", - говорив він вустами своїх героїв, і сам був втіленням цієї краси і правди.














Немає коментарів:

Дописати коментар