середу, 18 квітня 2018 р.

Писати вірші - це так цікаво!

                                                                                                             Що найдорожче для поета –
Самара, подруга Дніпра,
 де в травні марить соловейко,
Як в червні буде дітвора
По четверо сидіти в гніздах.
Він не співатиме пісень –
Тому, хоч зараз, ще не пізно
 Витьохкувати ніч і день…
Косяченко Т. І.
    Природа навесні — це особливий світ, який вражає своєю незвичайністю. І весна дарує нам у повній мірі свою яскраву та живу красу. Це буйство ніжної природи, молодість, свято життя. У таку мить звичайні слова, від яких так б'ється серце, захоплюють подих, звучать якось по-новому. Поетичне слово містить в собі непомітну, незриму і водночас велику силу. І народжується воно не на землі, а десь у височині блакитного неба.

   Поезія  покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Члени літературно-краєзнавчого клубу "Стежина" разом із гостями, учнями 7 кл. ЗЗСО №18 (кл. кер. Гладка Л. П.), завітали до центральної дитячої бібліотеки, щоб здійснити літературне занурення «Писати вірші – це так цікаво!». Ведуча заходу провідний бібліотекар Кривенко В.В. разом із шанувальниками поетичного слова «спустили на воду» легкі саморобні паперові кораблики, щоб вирушили в путь  бурхливою річкою поезії назустріч мріям та сподіванням. Діти  дізналися, як складати акровірші та буриме, а також всім присутнім було запропоновано спробувати себе в ролі поета. Юні читачі залюбки пограли в літературну гру «Життєдайне джерело» та безпрограшну лотерею «Міняю вірш на подарунок». А головною родзинкою заходу стала зустріч із місцевою поетесою Косяченко Тамарою Іванівною. 
   Кожен вірш - це справжня сповідь, незабутній епізод життя. Її лірична поезія сповнена світлих почуттів, гармонійна і невимушена, адже Муза приходить лише тоді, коли серце відкрите до краси. "Шляхів у поезії багато. А дорога одна. Та, що пролягає через серце поета і  серця його слухачів", - так вважає авторка збірки віршів та роздумів «Не знала я, що таке люблю», Тамара Іванівна, перша книга якої нещодавно вийшла друком. Декілька екземплярів поетеса люб'язно подарувала і центральній дитячій бібліотеці. 
   Фахівці ЦДБ дуже сподіваються на те, що юні читачі незабаром поповнять сторінку"Пегасик" на блозі "Бібліоша Новомосковська"  своїми поетичними творами.





































Немає коментарів:

Дописати коментар