вівторок, 18 вересня 2018 р.

Серце віддане дітям



 «Людина народжується,
щоб залишити по собі слід вічний»
В. Сухомлинський

Жив собі Учитель. Його звали Василь  Олександрович Сухомлинський.
Усе своє життя  з 17 років він працював у школі і хотів, щоб цей світ увійшов у душу маленької дитини, проріс чуйністю, дбайливістю, відповідальністю, добротою.
          Вересневого дня фахівці бібліотеки-філії  для дітей № 4 запросили  читачів-учнів 3-Б класу ЗЗСО № 12 (вчитель Українець Л. Л.) на годину знайомства «Красиві слова і красиві вчинки», присвячену 100 -річчю від дня народження Великого Учителя.

         В. О. Сухомлинський написав більше 1500 казок, оповідань, притч, замальовок з життя дітей. Його твори видані п’ятдесятьма трьома  мовами світу. Безцінним скарбом є казки – коротенькі і мудрі.  Вони спонукають дітлахів замислюватися про найкращі людські якості, про любов до батьків, до рідної землі. Діти уважно прослухали розповідь бібліотекаря Дудки М. В. про цікаві моменти із життя письменника, ознайомились із збірниками «Гаряча квітка», «Вогнегривий коник»,  «Майже чарівна розмова», «Бути людиною».
         Третьокласникам сподобались повчальні історії, які вони читали в ролях. Хлопчики та дівчатка розмірковували про добро і зло, людяність, небайдужість, відповідали на питання вікторини «Чи знаєте ви твори  Сухомлинського?».  Казки та оповідання пробудили в маленьких читачах бажання бути добрими, чемними, відрізняти гарні вчинки від недобрих.










Немає коментарів:

Дописати коментар