четвер, 15 листопада 2018 р.

Про смаки не сперечаються


Дуже часто нам доводиться чути такі висловлювання: "Це добре" або "Це погане", "Мені це подобається" або "Мені це не подобається". Часто ці висловлювання викликають у нас подив чи навіть обурення: "Як це тобі може подобатися?". Як наслідок виникають суперечки, звинувачення у відсутності смаку. А треба було б спочатку визначити, що таке смак, від чого він залежить і чи існує якийсь ідеальний смак, на який нам варто рівнятися.
Смаки людини залежать від оточення, в якому вона зростала, формувалася, від освіти, яку отримала, від поглядів, що склалися на основі її досвіду. Отже, можна зробити такий висновок: як не існує цілковито однакових людей, так не може існувати і абсолютно однакових уподобань.
У центральній дитячій бібліотеці зібралися члени клубу "Stylish generаtion" і на свою чергову зустріч запросили читачів-учнів 7 класу ЗЗСО№18 (кл. кер. Вахула І.А.). Осіннє засідання було проведено у формі відкритого мікрофону за темою: "Про смаки не сперечаються".
Керівник клубу, бібліотекар ЦДБ Тонконог Г. В., запропонувала всім присутнім висловлювати сміливо свої думки. Ведучі заходу, члени клубу Портаненко Світлана та Нерадовських Дарина, зуміли так організувати присутніх, що ті були дуже активними на протязі всього заходу. Під час зустрічі читачка Бевз Кіра (колегіум №11) презентувала виставку своїх малюнків "Цей загадковий кольоровий світ" (кер. Строкань В. І) та ознайомила всіх з власним оповіданням, надрукованому у щорічному збірнику творів переможців обласного конкурсу "Собори наших душ". Вона розповіла про свої захоплення і смаки. А підтримав її Крекнін Олександр, член бібліотечного клубу, учень ЗЗСО№18, учасник міжнародних конкурсів з гри на гітарі, який подарував присутнім чарівні мелодії. Читачка бібліотеки Уліч Світлана, учениця колегіуму №11 прочитала ліричні вірші, які вона дуже любить, хоча деякі тінейджери вважають, що поезія сьогодні не в "моді". Всі присутні взяли участь і мистецькому турнірі "Краса врятує світ" і в літературному ланцюжку "Хто багато читає, той багато знає".







Немає коментарів:

Дописати коментар