пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Наш скарб - рідна мова

 
            Найбільше й найдорожче багатство кожного народу – це його мова. Доки існує мова,  доти живе й народ. Щорічно 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, ми відзначаємо День української писемності та мови. В Україні це свято було офіційно встановлено в 1997 році  Указом Президента. Слово, мова… Без них не можна уявити нашого життя. Вони несуть світло знань, дають людям можливість почути і зрозуміти один одного. Мова – своєрідна візитна картка кожної людини.
                8 листопада фахівці бібліотеки – філії № 4 для дітей запросили учнів-читачів  4 – А класу ЗЗСО № 12 (вчитель Попова Т. Г.) на лінгвістичну гру «За словом у кишеню». Бібліотекар Дудка М. В. розповіла дітям про  українську мову, ознайомила з літературою на книжковій виставці «Наша мова калинова». Юні читайлики брали участь у пізнавальних та веселих конкурсах «У світі цікавих слів та висловів», «Перекладач», «Скажи без затримки». Відповідаючи на питання вікторин «Як ми говоримо», «Мовна скарбничка», «Одним словом», хлопчики та дівчатка вкотре переконалися у великій силі  рідної мови, її можливостях. 
   Мелодійна, ніжна, солов’їна. Відомий український письменник О. Гончар сказав: «Мова - це доля нашого народу і вона залежить від того, як ми всі плекатимемо її».
  Дітлахи добре впоралися із завданнями, читали віршики, доповнювали прислів’я, згадували відомих українських письменників. Ми пишаємося  рідною мовою і тому наш обов’язок – любити її, шанувати, вивчати, правильно говорити нею та ще й навчати інших.



     
   

Немає коментарів:

Дописати коментар