четвер, 13 грудня 2018 р.

Тиждень права

Щорічно у грудні в Україні проводиться тиждень правових знань. Фахівці центральної дитячої бібліотеки систематично проводять заходи, які допомагають читачам розширювати правові знання.

12 грудня до бібліотеки завітали дев'ятикласники (ЗЗСО №18, кл. кер. Берковська О.В.).на правові віражі «Усі, хто є на білім світі, мають право бути й жити», а також запрошений Кирюшин Артур Ігоревич, інспектор з ювенальної превенції з профілактики злочинності серед дітей. Він розповів про права, обов'язки та відповідальність дітей та підлітків за вчинки, які мають правові наслідки, навів приклади порушення законів їх однолітками у нашому місті.
Бібліотекар абонементу Тонконог Г.В. розповіла цікаву історію про появу законів у різних країнах, познайомила з літературою, представленою на книжковій виставці "Я маю право жити на Землі". Вся подальша робота з читачами проведена в ігровій формі. Особливо цікаво пройшли гра-розминка "Так чи ні", конкурси "Слабка ланка" та "Ситуативне перехрестя", правовий марафон "Життя навчить", юридичний брейн-ринг "Є право - є надія", правовий калейдоскоп "Ниточка-голочка", інтелектуальний штурм "Дозволяється - забороняється" та інші. Наприкінці заходу школярі переглянули відеофільм "Мій світ- світ без насильства" Захід пройшов змістовно, цікаво, а, головне, засвідчив небайдужість наших дітей до правових знань.









Немає коментарів:

Дописати коментар