четвер, 13 грудня 2018 р.

Запалюємо Чорнобилю свічу

   14 грудня - день ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Україні. 1986 рік - аварія на Чорнобильській АЕС залишиться в наших серцях вічним болем. Наслідки аварії стали непередбачуваними. Уже пройшло більше 30-ти років після цієї трагічної події, але знову і знову будемо повертатися до тих квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть принесла загрозу живому.

   Щоб вшанувати цей день учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, до бібліотеки запросили ліквідатора Сорокіна Бориса Михайловича, полковника у відставці, на зустріч із шестикласниками ЗЗСО №18 (вчитель Мала Л.М.). Гість розповів, що спочатку ніяких сигналів про небезпеку, ніяких звісток про евакуацію не було. Лише згодом пролунали сигнали ЦО про негайний вивіз населення з 30-ти кілометрової зони зараження. Ніхто не думав тоді, що назавжди покидає рідну домівку. Евакуйовані втратили все: житло, речі, роботу, минуле життя. А головне - здоров'я, і ще гірше дуже багато з них з часом втратили життя. Читачі переглянули уривки з документального фільму "Чорнобиль". Бібліотекар абонементу Тонконог Г.В. познайомила присутніх з літературою, представленою на книжковій виставці "Чорнобиль не має минулого часу" та прочитала уривки з віршів
Л. Костенко.
  Урятований світ - найкраща пам'ять тим, хто загинув у чорнобильські роки. Пам'ятаймо про них і робімо це, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полину.











Немає коментарів:

Дописати коментар