понеділок, 21 січня 2019 р.

На шляху до соборності України



       Складна історія нашої держави, але дуже цікава.
В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року. В цей день було проголошено Акт Злуки – об’єднання східних і західних  українських земель в єдину українську державу. Ідея соборності постійно жила у мріях славетних синів українського народу – 
Т. Шевченка, М. Драгоманова, М. Грушевського, І. Франка та ін. Для жителів сучасної України 22 січня є важливим національним святом, його святкування супроводжується урочистостями на державному рівні.

    18 січня працівники бібліотеки-філії № 4 запросили учнів 7-Б класу ЗЗСО №12 (вчитель історії Тарасенко Л.В.) на діалог-роздум «Величний день єднання» (до 100-річчя з Дня проголошення Акту Злуки). Провідний бібліотекар  Лісняк Т. Є. розповіла присутнім про історичні події наприкінці 2018 початку 1919 років, про історичне значення «Акту Злуки УНР і ЗУНР», ознайомила з матеріалами книжкової виставки «Україна: сторінки історії». Школярі розмірковували, що означає слово «соборність»,  «патріот», що треба зробити, щоб зміцнити єдність нашої держави. Хлопці та дівчата відповіли на питання вікторини «Чи знаєте ви свою державу?», уважно переглянули відеоролики  «День соборності України», «Це моя Україна», які дали змогу замислитися над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.







Немає коментарів:

Дописати коментар