вівторок, 26 лютого 2019 р.

Stop, булінг!

  Слово булінг (bullying від англ. bylly - хуліган, забіяка, задирака, насильник). Булінг  - це агресивна  поведінка дітей одне до одного, яка має на меті принизити, залякати і часто супроводжується фізичним насиллям. Все частіше доводиться чути про булінг в українських школах. Бійки і психологічне насилля можуть нанести непоправну шкоду здоров'ю дитини.
   Як протистояти булінгу, що слід робити, щоб не стати жертвою ровесників? Цю тему піднято в центральній дитячій бібліотеці на засіданні клубу для підлітків «Stylish generation» (керівник бібліотекар абонементу 7-9 класів Тонконог Галина Вікторівна).
  Ведуча розпочала захід з гарячої теми притчею "Все в твоїх руках", створила ситуативні моменти "Душевні рани не загоюються" та "Цькуванню - ні" та обіграла їх  разом з присутніми читачами. Запрошений до бібліотеки  психолог ЗЗСО № 6 Резнікова Ліна Анатоліївна,  в доступній, цікавій формі зуміла донести до членів клубу та їх гостей восьмикласників ЗЗСО №18 (класний керівник Таран О.А.) про причини появи такого явища як цькування серед учнів.  Юні читачі дізналися, що стає мотивацією булінгу. Ліна Анатоліївна особливо зосередила увагу на таких явищах як заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість, боротьба за лідерство, нейтралізація суперника, самоствердження тощо. На захід були запрошені юні спортсмени Новомосковського клубу айкідо "Ірімі (крок назустріч)" (сенсей 1-ї кю айкідо айкікай - Лавриненко Юлія Анатоліївна). "Лицарі честі" вразили присутніх своїм показовим виступом та провели майстер-клас з юними читачами, щоб дати навички самозахисту.
















Немає коментарів:

Дописати коментар