пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Нехай панують на Землі добро і справедливість

    У центральній дитячій бібліотеці з юними читачами систематично проводяться різноманітні заходи по вивченню їх прав та обов'язків. Це не просто звичайні уроки, а цікаві, захоплюючі заходи, що проходять в ігровій формі. Разом із вивченням основних документів, в яких зафіксовані права і обов'язки дитини, школярі отримують підтвердження своїх прав.
   Наприклад, учні вокального відділення школи естетичного виховання доводили своє право на творчість: це Кумець Антоніна, Шмалько Всеволод, Барчук Матвій та Калашник Мілана, виконуючи чудові пісні (керівник Макарчук Анастасія Романівна). Шестикласники ЗЗСО №18 (класний керівник Рогачова Галина Андріївна) отримали конкретну інформацію, як слід поводитися в разі порушення їх прав, а також пам'ятки "Куди звертатися по допомогу, коли порушуються твої права".
    Звучали вірші В.Симоненка у виконанні Чернишової Анастасії, Водоп'ян Софії, Когут Аліси та Ліщинського Кирила. Права і обов'язки по захисту дітей особливо запам'яталися тим, хто взяв участь у правовому марафоні "Чи знаєш ти зміст Конвенції та Декларації про права дитини?"; у правознавчій казковій вікторині "Допоможи визначити, які права літературних героїв порушено", а також в іграх: "Впіймай право за хвіст"; "Так чи ні"; "Всі ми різні"; "Правильно - неправильно". Ведуча заходу бібліотекар Сапего Майя Іванівна провела огляд книг та статей з  періодичних видань відповідної тематики, представлених на книжковій виставці "Я маю право жити на Землі".












Немає коментарів:

Дописати коментар