середу, 27 березня 2019 р.

Посвята в читачі

   Людина, для якої книжка вже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною ...
                                                             В. Сухомлинський
     27 березня, в один із днів тижня дитячого читання, першокласники ЗЗСО № 18  (учитель Німенко Л. М.) вперше завітали до дитячої бібліотеки на захід " В читачі посвята - для дітей всіх свято", щоб дізнатися, де живуть їх улюблені книжечки та стати її читачами. 

      Вони дізналися, що бібліотека - це справжнє книжкове королівство, у якому живуть літературні герої, про деяких з них вони вже давно знають.  Королева книги (бібліотекар Свитка А. О.) гостинно зустріла малечу, повела їх всіма залами та запропонувала цікаві ігри ,  та вікторини: "Виправ помилку в казці", "Телеграми від героїв книг". Дітворі стало шкода старої порваної книги, яка ледве втекла від неохайного читача  і їй захотілося її "полікувати". Першокласники добре запам'ятали правила поводження з книгами та дали урочисту  обіцянку: цінувати книгу - джерело знань, намагатися бути схожими на кращих героїв книг, берегти їх, охайно з ними  поводитися, бути активними читачами та все життя не розлучатись із дорогим другом - книгою.






Немає коментарів:

Дописати коментар