пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

Шлях до успіху

     Бізнес - це гра, найвеличніша гра у світі, якщо ви  знаєте, як у неї грати. 
Т. Дж. Уотсон

     Економіка пронизує все наше життя, тому сьогодні, у час ринкових  й інформаційних відносин, із самого дитинства людині необхідно мати хоча б елементарні економічні уявлення й навички.  Багато людей у всьому світі мріють про те, щоб розпочати свій власний бізнес. Вони читають численні бізнес-журнали, відвідують семінари, просто розмірковують, але лише небагато з них розпочинають свою справу. 

     З метою навчити  дітей орієнтуватися у реаліях життя та досягати успіху 11 квітня в центральній дитячій бібліотеці  в рамках клубу тінейджерів  "Stylish generation" відбулася фінансова гра "Думай і багатій",  у ході якої юні читачі, члени клубу, учні 7-В класу (класний керівник Вахула І. А.) мали змогу відчути себе у ролі ділової людини, дізнатися про основи економіки, бізнесу, підприємництва. 
    Ведуча заходу, керівник клубу Тонконог Г. В., у невимушеній ігровій формі   запропонувала опанувати  присутнім  елементарні уявлення з економічної сфери життя.  Тож діти залюбки брали участь у різноманітних конкурсах - складали  тест "Здібність  бути бізнесменом", розгадували  економічні загадки-додавалки "Я знаю - ти знаєш", відповідали на запитання інтелектуальної гри-вікторини "Розумники: заробляємо на знаннях",  змагалися у конкурсі "Рекламовернісаж" та бліц -конкурсі "Доженемо й переженемо", пройшли економічний тренінг "Заощаджуємо вдома" , заповнюючи таблицю доходів і витрат сім'ї.
     Гостя заходу, Явкун Тетяна Євгенівна, начальник Новомосковського  відділення банку "Кредит-Дніпро", спробувала переконати присутніх, що світ економіки - дивний та незвичайний, і  за його зовнішньою сухістю приховується багато цікавих фактів. Спеціаліст з банківської справи доступно пояснила юним читачам про те, що таке бізнес, як робити заощадження  та як раціонально  витрачати гроші, пояснила необхідні поняття з економіки та ознайомила дітей з правилами поведінки у різних ситуаціях, пов'язаних з економічними відносинами й  наголосила на необхідності розвивати такі власні якості як працелюбність, наполегливість, відповідальність, заощадливість та бережливість.
    За правильні відповіді учасники конкурсів отримували спеціальні фішки  -  "валюту" в еквіваленті "1 розумник".  Найспритніші та найрозумніші наприкінці заходу обміняли їх на цінні пам'ятні призи від банку. Обговорити свої враження від  зустрічі та поділитися один з одним планами на майбутнє присутні мали змогу за чаюванням.
   Запропонована бібліотекарем література з книжкової виставки "Хочу все знати"  допоможе юним читачам опановувати елементарні економічні знання.   
    Саме життя ставить   завдання економічної освіти дітей, виховання раціонального споживача,здатного ощадливо розпоряджатись і власними, і громадськими ресурсами. Тож
отримані знання, безперечно,  знадобляться юним читачам у їх подальшому житті.


  











Немає коментарів:

Дописати коментар