четвер, 23 травня 2019 р.

День інформації в центральній дитячій бібліотеці


   У центральній дитячій бібліотеці проведено цікавий день інформації «Книга сьогодні – книга назавжди».

Наше місто відоме далеко за межами України завдяки саме спортсменам, які примножують його славу.
Під час інтелектуально-спортивного треку «Позмагайся з вітром, або подорож із детективним присмаком» члени клубу «Стильне покоління» (керівник Тонконог Г.В.), мали змогу зустрітися не у стінах бібліотеки, а на базі спортивної секції з академічного веслування.
Учасники клубу завітали на зустріч з Ляльчук Наталією Віталіївною, чемпіонкою Європи, України, призером Кубку світу, фіналісткою Олімпійських ігор у Пекіні (2008 р.) та Лондоні (2012 р.) з академічного веслування. Вона представляла нашу країну та наше місто у таких країнах як Німеччина, Угорщина, Китай, Польща, Єгипет та багатьох інших.
Юні читачі (кл. керівник Вахула І.А.) із захопленням слухали відому спортсменку. Вона розповіла про здоровий спосіб життя, про те, як заняття спортом допомагає формуванню сильної особистості. Також хлопці почули і розповіді фіналістів міжнародних змагань Монашко Насті (ЗССО №7, 9 кл) - кандидата у майстри спорту та Чугуєвського Данила (ЗЗСО №18, 8 кл), який має вже дорослий розряд.
І тренер, і його учні продемонстрували багато медалей, які вони здобули під час змагань, та фотографії з моментами спортивного життя.
Члени клубу також довели, що вони багато читають книг, тож змогли правильно відповісти на непрості питання вікторини. До речі, майже усі хлопці, члени клубу, успішно займаються спортом та вже отримали різні нагороди.
Бути здоровим, жити активно - це стильно та позитивно! Тож юні читачі радять усім відвідувати дитячу бібліотеки, аби дізнаватися про цікаве та корисне!

















       24 травня українська громада відзначає велике духовне свято – День української писемності та культури, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях рідного слова. Мова - це велике національне надбання, коштовний скарб, пісня душі, покладена на слова.
Аби її вшанувати, до читального залу центральної дитячої бібліотеки завітали дев’ятикласники ЗЗСО № 18 (кл. керівник Северин Л. М.) на мовознавчий манускрипт «З витоків словесних скарбів». Провідний бібліотекар старшого відділу Кривенко В. В. розповіла присутнім про виникнення словесності, звивистий шлях розвитку слов’янської писемності, найдавніші літописи, а також про вагомий внесок у розвиток української мови великих просвітителів слов’ян – братів Кирила та Мефодія. Беручи участь у різноманітних конкурсах, юні читачі здійснили подорож до країни фразеології, продемонстрували свої знання у мовознавчих іграх «Добери антонім», «Друзі мови», «Здійсни пошук», «Закінчи прислів’я», відповіли на запитання вікторини «Я - громадянин». 
      Словесність – початок всіх наук. Вона – джерело знань, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили та розливається могутньою рікою. А щоб ця ріка була прозорою, як сльоза, ми, носії мови, маємо постійно дбати про її чистоту та красу, тож бережімо цей неоціненний скарб!










В цей же день інформації проведено гавань творчості "Таємниці паперового квадрата".





Немає коментарів:

Дописати коментар