четвер, 18 липня 2019 р.

Шахи – гра надзвичайна цікава


    Хтось любить грати у футбол, іншим до вподоби запал на волейбольному майданчику, а дехто просто в захваті від гри в шахи. 20 липня відзначається Міжнародний день шахів. Історія свята починається з 1966 року, коли його ініціювала Всесвітня шахова федерація (ФІДЕ), яка, до речі, з'явилася в 1924 році 20 липня. І саме на честь цієї дати і був призначений Міжнародний день шахів. Цього дня найпалкіші шанувальники, найкращі гравці збираються для проведення турнірів і для визначення справжнього гройсмейстера. Сама назва шахи - персидського походження і означає: «шах мат» — «володар помер». Батьківщиною шахів вважається Індія (приблизно 1400 рік). Звідти гра потрапила спочатку на територію сучасного Іраку, потім на Близький Схід і тільки звідти вже в Європу. Шахи – гра надзвичайно цікава і захоплююча, найстаріша з відомих нам ігор. Шахи та шашки розвивають пам'ять, уяву, мислення, вчать бути уважними та рішучими. Шахи – чудовий привід для спілкування, недарма девізом ФІДЕ є слова «Всі ми - одна сім’я». 
18 липня до бібліотеки-філії для дітей № 4 на інтелектуальні розваги «Абетка шахової гри» завітали члени агенції читача-початківця «Книговичок». Від провідного бібліотекаря Лісняк Т. Є. діти дізналися багато цікавих фактів про «королівську гру» та походження шахових фігурок, де в літературі зустрічаються шахи та яку роль вони відіграли в житті видатних людей: письменників, політиків, вчених. Прочитати про світ шахів, етикет популярної гри, найпростіші комбінації присутні змогли з літератури, яка була представлена на книжковій виставці «Шахи – це спорт і мистецтво». Юні читачі принесли із собою не тільки шахи, але й шашки і розпочалися справжні шахові баталії. Арбузов Андрій та Білоус Олексій проявили себе справжніми бійцями, не тільки азартно, впевнено змагалися, а й допомагали своїм друзям, роз’яснювали їм правила гри, шахові терміни. Наостанок діти проявили свої знання, відповідаючи на питання «Шахової вікторини». 
Ми впевнені, якщо ви полюбите шахи – вони стануть на все життя вашим вірним другом. Адже, як кажуть, той, хто навчився грати в шахи, ніколи не буде сумувати.










Немає коментарів:

Дописати коментар