неділю, 4 серпня 2019 р.

Всесвітній день кавуна в бібліотеці

     Хіба може хтось уявити собі літо без сонця, моря або річки, морозива та ...  кавуна? Цей десерт чудово втамовує спрагу в спекотний літній день, насичує організм вітамінами, дарує насолоду та гарний настрій.

     3 серпня відзначається Всесвітній день кавуна. Це одна з найдавніших культурних рослин на Землі, яку вирощували ще за часів Стародавнього Єгипту. Його зображення знаходили на стінах гробниць, також він згадується  в давньоєгипетських міфах та багатьох стародавніх медичних рецептах. А в Римі навіть варили з нього мед.
    4 серпня, незважаючи на дощову погоду, до центральної дитячої бібліотеки  на корисну дегустацію завітали юні друзі книги. В ігровій формі про корисні цікавинки, а також про історію виникнення великої смачної ягоди розповіла юним читачам провідний бібліотекар Кривенко В. В. Набуті знання діти закріпили, відповідаючи на питання інтелект-вікторини  "Віриш чи ні?" та прослухали 10 цікавих фактів про кавун. Переглянувши відеосюжет "Корисний для всіх", маленькі  прихильники  соковитої ягоди дізналися про те, де ростуть кавуни в Україні, чим вони корисні, які солодкі страви можна з них приготувати, де  їх застосовують, а присутнім у залі дорослим була корисна інформація про те, як правильно вибирати ці смаколики.
    Веселі команди "Пан Кавун" та "Пані Кавуниха" позмагалися у спритності. Діти залюбки грали в рухливі ігри та взяли участь у конкурсах  й естафетах "Посій насіння",  "На баштані", "Який у нас кавунчик", "Збери урожай" тощо. А разом із бібліотекарем молодшого відділу Свиткою А. О. юні читачі виготували з пластиліну та природних матеріалів "веселих їжачків на баштані." Бібліотекар абонементу 7-9 класів Тонконог Г. В. поділилася з присутніми смачними рецептами солодких страв із смугастої ягоди. Малечі також був запропонований перегляд мультфільму про кавун.
  Наприкінці заходу, як і годиться, юні читачі із задоволенням усі разом ласували смачним, солодким, соковитим кавуном!


















2 коментарі:

  1. 🍉🍉🍉Чдове свято!!!🍉🍉🍉
    Нікі дуже сподобалося.
    Дякуємо працівникам Дитячої бібліотеки за запрошення.
    🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже вдячні за теплі слова! Раді завжди бачити вас у дитячій бібліотеці!

      Видалити