четвер, 19 вересня 2019 р.

З днем народження, рідне місто!

 
          Відчувати гордість за місто, в якому ти живеш, – велика цінність. Таким скарбом володіємо ми, новомосковці, бо любимо наше місто. Ми всі різні, але нас єднає неповторна аура, яка надихає робити вчинки в ім'я слави та кращого майбутнього нашої малої Батьківщини.

     Новомосковськ – наше рідне місто, овіяне вітрами історії, оспіване в піснях, прославлене в легендах. Чи добре ми знаємо його історію, минувшину? Саме цим питанням було присвячено краєзнавчий квест "Рідний Новомосковськ веселкою квітне", на який завітали юні читачі, шанувальники історії, члени клубу "Стежина".
  Провідний бібліотекар Кривенко В.В. провела екскурс у минуле рідного краю, ознайомила з символікою міста та головними історичними подіями. Члени клубу мали змогу згадати імена героїв - визволителів міста від німецько-фашистських загарбників, дізнатися про видатних людей, що народилися у Новомосковську.
     Провідний бібліотекар Кунах Н.С. разом з дітьми здійснила відео-подорож "Місто моє - гордість моя", познайомила з творчістю відомого мультиплікатора, нашого земляка Степана Коваля.
   Далі діти поділилися на дві команди "Самарчук" і "Новоселиця" та отримали конверти з завданнями. Слід було на кожній із зупинок: "Наше місто - просто клас", "Стежками живої природи", "Дерево добра", "Обрії ріднокраю" знайти підказки, щоб відшукати у бібліотеці книгу К. Мешка та О. Харлана "Літопис собору". Школярі з завданнями впоралися швидко.
Від цієї гри всі отримали велике задоволення.


















Немає коментарів:

Дописати коментар