вівторок, 24 вересня 2019 р.

Книга - вікно у світ

   Книга - одне з найбільших див, створених людиною. З книги ми дізнаємося про минуле і можемо заглянути у майбутнє, вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань: розповідає про те, як вирощують хліб і зводять будинки, варять сталь і приборкують ріки. Як не можна жити без повітря, води та хліба, так не можна жити і без книги. Недарма і прислів'я є: "Хліб годує тіло, а книга - розум".

    24 вересня, напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек, фахівці центральної дитячої бібліотеки Кунах Н.С. та Сапего М.І. завітали до п'ятикласників ЗЗСО №18 (кл. керівник Калантирська Н.І.), щоб провести бібліотечне заняття "Пам'ятники книзі". Сапего М.І. повідала найцікавіші факти з історії книги, переваги читання, про те, як змінилася книга в наш час. Особливо діти з захопленням слухали розповідь бібліотекаря про пам'ятники книгам та літературним героям, також переглянули презентацію на цю тему. Діти з зацікавленням відповідали на питання вікторин "Вузлики на пам'ять", "Ти і книга", "Чи потрібна бібліотека в майбутньому?". Юні читачі отримали рекомендації, як читати  та берегти книгу.
   На сьогоднішній день існує багато способів передачі інформації, у тому числі, й такі популярні серед юного покоління, як комп’ютер, телефон, планшет. Та не всім відомо, що читання друкованих текстів замість електронних сприяє кращому запам’ятовуванню інформації. Дитячі сучасні журнали і газети яскраві та привабливі, містять на своїх сторінках цікаві та корисні матеріали для юних читачів.
   З метою привернути увагу до періодичних видань, що є в центральній дитячій бібліотеці, провідний бібліотекар читального залу старшого відділу Кунах Н. С. запропонувала п’ятикласникам переглянути відео «Планета періодика», поділилася цікавинками зі сторінок свіжих номерів.




Немає коментарів:

Дописати коментар