вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Веселий Хелловін


  З кожним роком все більшої популярності набуває Свято гарбуза або Хелловін, коріння якого сягає часів дохристиянської доби.
Напередодні Дня всіх святих у центральній дитячий бібліотеці юні любителі англійської мови, відвідувачі гуртка «Happy English», зібралися на атмосферну гру «Найзагадковіше свято – Хелловін», яке відзначається 31 жовтня. Тематично оформлена бібліотечними фахівцями виставка створювала необхідно атмосферу, яку доповнили підготовлені заздалегідь дитячі поробки.

Керівник гуртка провідний бібліотекар Кривенко В. В. коротко познайомила присутніх з історією свята. Малеча дізналася, що племена кельтів, які проживали на території Англії, Ірландії та Північної Франції, ділили рік на дві частини – зиму і літо. 31 жовтня вважалося у них останнім днем року. Цей день також означав закінчення збору врожаю і перехід на новий – зимовий сезон. Із цього дня, за традицією кельтів, починалася зима. А символом свята був гарбуз. Він не тільки означав закінчення літа і збору врожаю, а й відлякував злих духів священним вогнем, який запалювався всередині нього.
Юні шанувальники англійської мови з задоволенням вчили лексику відповідної тематики, переглянули відео презентацію «Веселий Хелловін», грали в настільні лінгвістичні ігри, вивчили віршик та навіть виготовили свій власний символ свята з цукерки та паперу на міні майстер-класі по створенню «Світильника Джека» - лампи з гарбуза.













Немає коментарів:

Дописати коментар