четвер, 24 жовтня 2019 р.

Все пам’ятає батьківська земля


   28 жовтня Україна відзначає одну з найбільш значущих дат в своїй історії – День визволення від нацистських загарбників. День визволення, як і День Перемоги загалом, - це свято зі сльозами на очах. Це свято, коли згадують усіх причетних до тієї великої події, а більшості з них, на жаль, вже немає серед живих. На території України війна не припинялася 1225 днів і ночей: з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року. Більш, ніж у 100 населених пунктах України точилися особливо запеклі бої.
   24 жовтня працівники бібліотеки-філії для дітей №4 запросили на історичний хроноскоп «Все пам’ятає батьківська земля» учнів 7-А класу ЗЗСО № 12 (вчитель історії Малишко Л. Г.). Провідний бібліотекар Лісняк Т. Є. звернула увагу підлітків на літературу з книжкової виставки «І знову пам'ять ожива» та розповіла про ті страшні події, вирішальні наступальні операції за визволення України. Перемога стала можливою завдяки героїзму, мужності та відданості українського народу. Бібліотекарі запропонували дітям переглянути відеохроніку «Звільнення України», фільм «Історія гідності. Друга світова війна». Цей захід дав змогу підростаючому поколінню дізнатися щось нове і цікаве для себе, поринути у ті часи та події, які ми не маємо права забувати заради процвітання України та її мирного майбутнього. 
Пройдуть роки, зміняться покоління, і настане той час, коли зовсім не лишиться ветеранів війни, але залишиться пам'ять про них та їх подвиги у ту страшну війну.








Немає коментарів:

Дописати коментар