неділю, 22 грудня 2019 р.

Добро все переможе

Тепер, коли ми навчилися літати у повітрі,
як птахи, плавати під водою, як риби,
нам не вистачає тільки одного:
навчитися жити на землі, як люди.
Б. Шоу
У центральній дитячій бібліотеці відбулася розмова в дружньому колі «Запалимо свічу доброго серця». Це було останнє у цьому році засідання клубу за інтересами «Stylish generation», на яке зібралися члени клубу та гості - семикласники ЗЗСО №18 (кл. кер. Волощенко Е.О.).
Цього разу читачі порушили досить серйозну тему відсутності милосердя, доброти, чуйності, співпереживання, щиросердності, уміння розділити чужий біль. Доброта та милосердя, як два крила, на яких тримається людство. І як же так могло статися, що в наш час ці поняття в якійсь мірі втрачають свою цінність. Лікування добротою потребують не тільки хворі й самотні люди, а й брати наші менші - тварини.

  Для розмови на цю тему була запрошена волонтер Нортенко Євгенія Володимирівна, яка займається допомогою безпритульним тваринам. Значна більшість присутніх читачів на заході сказали, що тримають домашніх тварин. Юні читачі з увагою слухали інформацію про стан безпритульних тварин у нашому місті, про роботу волонтерів. Гостя запропонувала присутнім стати помічниками у цій справі, продемонструвала декілька відео документів про волонтерську діяльність.
  Бібліотекар Тонконог Г.В. провела бібліографічний огляд книг з книжкової виставки «Добро починається з тебе», запропонувала школярам асоціативні тести «Нехай комусь тепліше стане», провела вікторину «Велика прогулянка» і порекомендувала взяти книги для читання вдома.



















Немає коментарів:

Дописати коментар