вівторок, 28 січня 2020 р.

В гостях у Всеволода Нестайка


  27 січня фахівці бібліотеки-філії для дітей № 4 запросили на літературне досьє «Чарівник із країни «Дитинство» читачів-учнів 5-А класу ЗЗСО № 12 (класний керівник Іванова О. М.). Захід було приурочено 90-річчю від дня народження Всеволода Нестайка.
Дитячий письменник В. Нестайко своїми веселими, дотепними, мудрими повістями й казками радує вже не одне покоління юних читачів. Творів у Всеволода Зіновійовича багато – більше 70. І розмовляють вони не лише українською мовою, а й російською, білоруською, литовською, грузинською, вірменською, узбецькою, англійською, німецькою, іспанською, румунською, угорською, словацькою і, навіть, арабською і мовою бенгалі. Книжки цього письменника перекладені на 20 мов і їх прочитали мільйони дітей. 
Провідний бібліотекар Т. Є. Лісняк познайомила дітей з фактами життя і творчості Всеволода Нестайка, із добіркою його найвідоміших книг, які були представлені на книжковій виставці «В сонячній країні В. Нестайка», різних видавництв і різних років видання. Герої книг Нестайка - веселі, жваві, розумні, дотепні, маленькі сміливці, які в різних життєвих ситуаціях виявляють неабияку кмітливість, почуття гумору і людяність. 
Діти щиро ділились своїми враженнями від прочитаних книг «Дивовижні пригоди у лісовій школі», «В країні Сонячних Зайчиків», «Загадка старого клоуна» , «П'ятірка з хвостиком», «Чарівні окуляри» та інші, відповідали на запитання бліц-вікторини «Сонячний класик Всеволод Нестайко». Юні читачі з великою цікавістю переглянули буктрейлер за книгою «Пригоди Грицька Половинки», створеного працівниками бібліотеки філії №4. 
Пригоди, сміх, мрія – ось основні теми у творчості відомого та улюбленого автора. Тож, ми запрошуємо вас до нашої книгозбірні. Прочитайте веселі, світлі, з неповторними життєвими кумедностями книги В. Нестайка, книги про дружбу, добро, чесність, любов. Сподіваємося, що герої В. Нестайка стануть і вам добрими друзями.










Немає коментарів:

Дописати коментар