пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Ми сотнею пішли на небо


                 У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею". 

   Згідно Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 щорічно 20-те лютого відзначається як День Героїв Небесної Сотні. До 6-ї річниці кривавих подій на Майдані працівники бібліотеки-філії для дітей №4 запросили на репортаж-реквієм «Небесна Сотня… юнаки, батьки… Їх імена ніколи не забути» читачів-учнів 5-А класу ЗЗСО № 12 (кл. кер. Іванова О. М.). 
    Що ж було причиною цих доленосних подій? Чому повстали студенти? Про це розповіла дітям провідний бібліотекар Лісняк Т.Є. Затамувавши подих, школярі переглянули фрагменти з відеофільму «Небесня Сотня у вирій полетіла…», «Україна: заради майбутнього», прослухали уривки з книг Г. Кирпи «Мій тато став зіркою», Р. Неділька «Небесна варта. Пам’яті борців за незалежність України». Під час заходу прозвучали патріотичні вірші, під звуки пісні «Пливе кача» присутні запалили свічку та вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання. 
Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вимір на Майдані. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави. Герої не вмирають – вони вдивляються в нас із фото і відео, знову і знову йдуть у свій останній бій.














Немає коментарів:

Дописати коментар