середу, 1 квітня 2020 р.

Давайте дарувати один одному посмішку

 1 квітня не занесено в жодний календар всенародних свят, але його можна вважати міжнародним, адже святкується 1 квітня у багатьох країнах світу.

   А чи знаєте ви, як виникло свято гумору? Почали його святкувати ще 1564 року у Франції. Французький король Карл ІХ видав указ вважати початком року 1-е січня. А до цього французи зустрічали Новий рік 1-го квітня. Дехто новий указ короля не сприйняв і далі святкував Новий рік за старим звичаєм, а над тими, хто не виконував указ Карла ІХ, почали сміятися і кепкувати, посилати їм безглузді подарунки...
  Французи дарували один одному маленькі жартівливі подарунки. А ще непомітно чіпляли до чийогось одягу маленьку паперову рибку.

 
        У німців здавна існує звичай: 1 квітня посилати хлопця до сусідів або знайомих, щоб він побачив, чи попросив те, чого не можна ні побачити, а ні попросити, наприклад, голос якогось птаха. А в Англії жартували так: зашивали рукава светрів, а на обід давали висмоктані яйця.


   У Сполучених Штатах Америки свято гумору називають "Свято серця, а не держави". 
Найбільш популярними жартами американських школярів залишається кинутий на дорогу прив'язаний гаманець чи аркуш паперу, що чіпляється на спину людини з написом "Вдар мене". Не відстають від своїх дітей і дорослі. Мати може подати на стіл шоколадні тістечка, всередині яких вата чи торт, заповнений ганчір'ям.

  Коли говорять про нас, українців, то завжди підкреслюють, як одну з характерних наших рис - почуття гумору. І справедливо. Наш народ уміє веселитися. В Україні про сміх існує така приказка: "Де сміються люди - там біди не буде".
   Тож давайте жити весело, посміхатися один одному, і у відповідь ви отримаєте багато посмішок, а це означає, що день в цілому вдався, він щасливий, незважаючи ні на що!






Немає коментарів:

Дописати коментар