середу, 13 травня 2020 р.

Сім'я - джерело любові




    Родина завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Весь світ знає, якими талановитими, працелюбними, духовно багатими є українці. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім´ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.

   15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї. А присвячене свято, у першу чергу, любові, взаєморозумінню, гармонії та вірності. Воно встановлене Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. Це свято в Україні досить молоде, його відзначають з 2012-го року. У цей день люди роблять приємне своїм близьким, влаштовують тематичні вечори, феєрверки, акції, семінари, конкурси, концерти.

  З сім’ї починається життя людини. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Від батьків малюк дізнається про добро і зло, вчиться справедливості, засвоює норми поведінки. У сім’ї закладаються підвалини розвитку майбутньої особистості. А от якими вони будуть, залежить від стосунків у родині.
   Щаслива людина, котра має родину та здатна відчувати любов. Адже вона щодня потопає в обіймах турботливої дружини, чоловіка, усміхненої малечі, батьків, а в її оселі панують мир і затишок. По-справжньому щасливою можна назвати родину, в якій усі члени підтримують один одного, хвилюються, спільно проживають радісні і сумні події. Важливо, щоб не лише батьки турбувалися про дітей, але й діти так само розуміли почуття мами і тата.


7 ознак щасливої родини:



  Щасливі сім’ї мають спільні цінності і разом будують плани
Вони бачать життя приблизно однаково і прагнуть досягти спільної мети.

У щасливій родині розподіляють обов’язки

    Побут часто стає причиною сварок, але не в щасливих родинах, які вміють розподіляти обов’язки. В таких сім’ях немає поділу на жіночу і чоловічу роботу. У щасливій родині всі домашні справи виконуються спільно.

У щасливій родині кожен має час на себе

Якою б дружною не була родина, часом кожному хочеться приділити час лише собі: відпочити, подивитися фільм чи почитати книгу, зустрітися з друзями. Це абсолютно природне бажання, яке мають поважати інші члени сім’ї.

У щасливій родині проблеми вирішуються спільно

У будь-якій родині трапляються сварки чи різні проблеми, але по-справжньому щасливі сім’ї долають їх разом. Вони не накопичують образи і претензії і швидко йдуть на примирення.

Щаслива родина започатковує сімейні традиції

   Чудово, коли сім’ї започатковують власні традиції. Це може бути будь-що: спільне прикрашання новорічної ялинки, недільні прогулянки парком або катання на велосипедах. Здавалося б, це дрібничка, але насправді традиції поєднують усіх членів родини і зміцнюють взаємовідносини між ними.

У щасливій родині кожен має право на помилку

   Кожна людина може помилитися, і в щасливих сім’ях це розуміють. Якщо комусь із родини щось не вдалося, інші члени сім’ї ніколи не засуджуватимуть його, а навпаки підтримають і допоможуть.

Щаслива родина вміє радіти дрібницям

  Щасливі сім’ї не чекають вагомих приводів для радості, а радіють теплій погоді, смачному сніданку, можливості провести день разом. Чекаючи причини для радості, можна проґавити дійсно щасливі моменти. Такі дрібнички наповнюють життя позитивними емоціями, треба лише вміти їх помічати.
   Від атмосфери, яка панує в родині, залежить розвиток дитини як особистості. У щасливих сім’ях виростають впевнені в собі і щасливі діти, які вміють розрізняти добро і зло і мають високі моральні якості, досягають намічених цілей у дорослому житті.













2 коментарі:

  1. Дуже сподобалась ця стаття. Особливу увагу звернула на 7 ознак щасливої родини. Повністю погоджуюсь з тим, що треба поважати право на помилку кожного члена сім'ї. Навіть Священне Писання заохочує нас: "Будьте добрі одне до одного, виявляйте сердечне співчуття та з готовністю прощайте..." (Ефесян 4:32).

    Це вимога нашого Творця - Засновника сім'ї. Тож якщо ми прислухатимемось до його порад, наша родина буде по-справжньому щасливою.

    Зі свого боку хотіла б поділитися посиланням на статтю, де перераховуються перевірені часом біблійні поради, які допомагають по-іншому подивитись на життя та навчитися відокремлювати важливе від другорядного: https://www.jw.org/finder?wtlocale=K&srcid=jwlshare&prefer=lang&pub=g18&issue=201807.

    ВідповістиВидалити