четвер, 7 травня 2020 р.

Зі святом, любі матусі!




   Кожен з дитинства  несе в душі єдиний і неповторний образ – образ своєї  Мами, яка все зрозуміє, пробачить,  завжди любитиме, не дивлячись ні на що.  У цілому світі мірою гідності людини вважається його подяка Матері за життя, за всі її старання, виховання і самопожертвування. Материнська любов зігріває нас на всьому життєвому шляху.


   День матері святкується у світі 10 травня, а в Україні традиційно у другу неділю травня. У цей день заведено вітати своїх неньок і дякувати їм за подароване життя й теплу підтримку.
  
 З історії свята
   У  1907  році американка Анна Джарвіс з Філадельфії  виступила з ініціативою вшанування матерів та їхньої ролі у житті кожної людини у пам'ять про свою матір, Анну Марію Рівз-Джарвіс, відому громадську діячку, що боролася за розвиток сфери охорони здоров'я у США.  У 1914  році, президент США  Вудро Вільсон  оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів. Після завершення Першої світової війни День Матері почали відзначати і в Європі, зокрема, у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині та Чехословаччині. Пізніше другу неділю травня оголосили святом 85 країн. 
  День матері в Україні уперше відзначили у радянському Львові – у 1929 році. Невдовзі СРСР заборонив відзначення цього свята, а вже з 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій Свято матері повернулося до України. Офіційно День матері святкують в Україні з підписанням відповідного указу від 10 травня 1999 року.
  У християн 10 травня також асоціюється з Матір’ю Божою, до якої віряни звертаються, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа виряджає планету у пишні убори весняних квітів, наші пращури висловлювали також  подяку материнській самопожертві, 
  В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім'ї. На рівні з  батьком величезну роль у вихованні дітей відіграє і одна з найрідніших у світі людей — матір. Саме від них залежить виховання дитини і прищеплення любові до рідної землі.
    Мама – головна людина в житті кожного. Та, хто дарує  життя, віддаючи  всі свої сили, знання і досвід. У цей день українці йдуть в гості до матерів, вітають їх і нагадують, якими важливими вони є в їхньому житті. Мама завжди самовіддано любить своїх дітей, незважаючи ні на що,  завжди рада нашим перемогам і щиро співчуває невдачам. У цей день слід сказати найріднішій матусі  найтепліші слова і нагадати про те, як сильно ви її любите. Адже мама – найдорожча людина в нашому житті.
    Що подарувати мамі на День матері? Звичайно ж, увагу. Подаруйте їй квіти, її улюблені цукерки, листівку, або щось, зроблене власноруч, а головне - від душі. А як саме порадувати маму в її день, нехай підкаже вам ваша фантазія та знання її бажань і потреб. Але не варто забувати, що найнеобхіднішим і цінним подарунком для матусі є ваша увага. Так що постарайтеся провести цей час поруч з людиною, котра присвятила вам все своє життя.
  Не забудьте сказати мамі, що ви її любите!
   Від щирого серця вітаємо  всіх Мам з їхнім святом! Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.  У цей святковий день, милі, дорогі Матері, прийміть слова вдячності, любові і пошани! Хай у ваших очах не гаснуть усмішки! А ваші діти ніколи Вас не забувають!















   

Немає коментарів:

Дописати коментар