вівторок, 16 червня 2020 р.

Спортивне літо


      Активний та змістовний відпочинок на свіжому повітрі, яке дозвілля  може бути кращим для дітлахів у літню пору року?  Вибір школярами активного способу  життя не дасть  нудьгувати їм  під час літніх канікул, допоможе зміцнити здоров’я  та відкрити для себе нові види спорту. В ігровій формі діти можуть пізнати різновиди легкої атлетики, спробувати себе у велоспорті.  Ймовірно, хтось по-справжньому зацікавиться певним видом спорту, відвідуватиме в подальшому  секцію, або навіть  досягне в майбутньому  олімпійських висот.

    Протягом тисяч років люди любили спостерігати спортивні заходи і займатися спортом. Починаючи з давніх Олімпійських ігор в Греції, спорт є важливою частиною людського буття. Та які з усіх існуючих видів спорту є найпопулярнішими?  Лідирує  легка атлетика, вона  випередила  футбол, який зайняв друге місце, а третє посідає  бокс. Також до десятки популярних видів потрапили автоспорт, баскетбол, біатлон, карате, теніс, хокей і шахи.
   Шановні юні читачі! А чи відомі вам ось такі чудернацькі види спорту?

                                                                          Гонки за сиром
     Уже назва такого виду спорту викликає усмішку. Сенс змагань дуже простий. З гори кидають головку сиру, яку має наздогнати переможець.  Він отримує не тільки грошову винагороду, а й сам спортивний снаряд – сирну головку вагою 3,5 кг. Єдиним недоліком цього виду спорту є те, що він досить травматичний.



Болотний футбол
  Правила гри дуже подібні до звичайного футболу, та гра неодмінно проходить на болоті. Щорічний чемпіонат із  болотного футболу  проходить у Фінляндії з 1989 року.





 Шахбокс
   Перші офіційні бої відбулися в Амстердамі 2003 року. В шах боксі 11 раундів: шість – гра у шахи, п’ять – бокс. В боксі значення має нокаут або зупинка бою суддею через явну перевагу  однієї  зі сторін.  Перемога в шахах присуджується тому, хто поставив противнику мат або якщо противник перевищив час на обміркування ходу. У цьому виді спорту учаснику потрібно проявити і розум, і фізичну силу.

 Підводний хокей
    Цей вид спорту був ще започаткований у 1950 році у Великобританії. Дві команди по 6 спортсменів ганяють шайбу по дну басейну. Гравець одягає ласти, маску, рукавички й трубку, аналогом ключки є пластикова паличка, а шайба важить аж 1,3 кг.

                      
                                                                         Метання мобільних телефонів
    Важко уявити, але є навіть чемпіонат світу з метання мобільних телефонів. Змагання традиційно проходять у столиці Фінляндії – Гельсінкі. Переможець визначається не тільки за дальністю кидка, а й за артистизмом його виконання. Світовий рекорд становить 95 метрів!

                                                      


                                                                          Тоурестлінг
    Армренстлінг відомий усім, а ще є тоурестлінг – це боротьба з використанням пальців ніг. Цей вид спорту шалено  популярний в Азії, хоча зародився він в Шотландії. Світові змагання з цього незвичайного виду спорту проводяться з 1970 року.

Гонки на човнах в пустелі
     В Австралії  проходять гонки на човнах в руслі пересохлої річки Тодд. Однак з них знімають днище, і спортсмени біжать наввипередки – якщо хоч один учасник впаде – програє вся команда.
   



  Дорогі юні читачі!  Про ці та інші цікавинки різних видів спорту ви можете прочитати у книгах  та журналах, що наявні у дитячій бібліотеці. Чекаємо на вас!


















Немає коментарів:

Дописати коментар