четвер, 10 вересня 2020 р.

Природа - наш дім

 

                               

   Все, що оточує нас, - це природа. Повітря, земля, річки, озера, океани, гори, ліс, моря, птахи... Ми часто говоримо: "Природа - наш дім".  Це місце нашого існування. А щоб ми могли жити щасливо, наша спільна для всіх домівка  має бути в порядку: вода і повітря повинні бути чистими; дерева, тварини, і птахи  здоровими. Якщо ми не зможемо зберегти та захистити  природу, то ніколи не  будемо повноцінно жити. А щоб природою можна було насолоджуватися, потрібно обов’язково піклуватися про неї. І  це повинна робити кожна людина.

   10 вересня юні "книголюбчики" зібралися в  центральній дитячій бібліотеці на екобесіду "Буду я природі другом". Цього разу юні читачі дізналися від провідного бібліотекаря Пеки Н. А. багато цікавого про тварин, рослин, повітря, воду. Особливу увагу звернули на бережливе ставлення до природи. Зокрема, розглядалися  важливі питання сьогодення - про негативний вплив пластику, батарейок та скла на довкілля. Згадали і про токсичність хімічних речовин та особливості їх утилізації.

 "Книгоюбчики" переглянули відео фільм "Чому не можна викидати батарейки", відповіли на запитання природознавчої вікторини  "Рослини і тварини восени", відгадували загадки, та головне - засвоїли правила поведінки на природі. Юні природолюби також  дізналися багато цікавого: чому океан синій чи бачать кроти, у кого найгостріший зір, що таке "молочне" море та  інші захоплюючі факти про природу. Наостанок всі пообіцяли бути справжніми захисниками природи.





                                       

                                  

                                    

Немає коментарів:

Дописати коментар