вівторок, 22 вересня 2020 р.

Моє місто – просто клас!

   

     Днями, коли наше місто святкує свій день народження,   до центральної дитячої  бібліотеки завітали старшокласники, аби  дізнатися про  цікаві історичні  моменти Новомосковська та позмагатися за звання  кращого  знавця  історії  свого краю. Бібліотекар абонементу центральної дитячої бібліотеки Тонконог Г. В.  запропонувала школярам взяти участь у  краєзнавчому   батлі  «Моє коріння у рідному краї». 

            Ефективною формою отримання та закріплення  нової  інформації виявився  краєзнавчий  book ball  «Якщо знаєш – відповідай!».  Хлопці та дівчата наввипередки ділилися відомими для більшості городян і не дуже  моментами історії свого міста. Присутні прослухали огляд  літератури «Мій Новомосковськ -  частина великої Батьківщини».  Також була запропонована школярам література  з  рекомендаційних  списків  по  краєзнавству  на допомогу шкільній програмі. У стислій формі читачам було запропоновано  інформацію з буклетів, складених бібліотечними фахівцями й  присвячених не тільки історії  вулиць, а й окремих будівель.

 Література з діючої  у читальному залі  книжкової виставки «Моє місто – просто клас!» не тільки повідає про історію рідного краю, а й надасть відомості про природне багатство й  становище краю та сучасне  екологічне становище, а також познайомить з творчістю талановитих земляків.

    Також юні читачі з неабиякою цікавістю ознайомилися з  виставкою робіт майстрів  Миколаївського розпису з фонду історико - краєзнавчого музею імені П. Калнишевського.

    Краєзнавчий батл до дня міста «Моє коріння у рідному краю» виявився корисним та цікавим, а переможці отримали сувеніри  з символікою Новомосковська.







Немає коментарів:

Дописати коментар