четвер, 15 жовтня 2020 р.

Хочеш досягти більшого - читай!

     Упродовж всього життя людина звертається до книг. Вони допомагають усім нам пізнавати себе, розуміти все те, що оточує. А навчати дітей читати і цінувати книгу - головне завдання бібліотекарів.  

    Фахівець старшого відділу центральної дитячої бібліотеки Тонконог Г.В. організувала для своїх читачів бібліобар «Теплі історії до кави» в рамках  Дня бібліографії  «На островах довідкових видань». Читачі (учні 7-А класу ЗЗСО №18, кл. керівник Біла О.О)  вели розмову про книгу, бібліотеку, читання.  Бібліотекар зосередила увагу присутніх на «книгах, які знають все» - довідковій літературі. Що таке довідково-бібліографічний апарат та як ним користуватися, -  про це йшла мова на зустрічі.

   Під час заходу юні читачі з  задоволенням брали участь у  вікторинах  та  конкурсах. Також неабиякий інтерес  викликало практичне заняття «Пошук інформації за допомогою довідкової літератури».

  Присутні шукали значення слів, добирали  синоніми, антоніми, а також ділилися враженнями про улюблених поетів, літературних героїв. Це сприяло тому, що діти могли пригадати  вивчене і прочитане, визначити рівень своєї начитаності, застосувати  на практиці свої знання.

  Та головне - усі разом дійшли до висновку:  хочеш досягти більшого - читай!








 

Немає коментарів:

Дописати коментар