пʼятницю, 16 жовтня 2020 р.

Казкар із Італії




23 жовтня 2020 року виповнюється 100 років від дня народження Джанні Родарі – італійського письменника, журналіста, який отримав найбільше визнання завдяки казкам та книгам для дітей.

15 жовтня у бібліотеці – філії для дітей № 4  зібралися члени агенції читача – початківця «Книговичок» на літературну вітальню «Планета казок Джанні Родарі». Юні читайлики з захопленням слухали розповідь бібліотекаря Дудки М. В. про дитячі та юнацькі роки письменника, його творчий шлях, знайомилися з казками книжкової виставки «Чарівне слово Джанні Родарі». Хлопчики та дівчатка декламували вірші, читали уривки з казок та брали активну участь у вікторинах «Казкова пошта», «Склади слово», «Бюро знахідок».

 Малечі, що захоплюється читанням, було цікаво дізнатися  про те,  що сам Джанні Франческо Родарі в дитинстві понад усе любив і цінував книжки, а коли допитливий хлопець виріс, працював учителем у школі. Назавжди полюбив Джанні веселих, кмітливих дітлахів, мав рідкісний дар спілкування з ними – розповідати про складне просто, з вигадкою, складати на ходу всілякі небилиці, завжди залишаючи можливість читачеві додумати закінчення історії на власний розсуд. Мудрий казкар закликав дітей дружити між собою в ім’я миру й справедливості на землі. 

  Прекрасні,  захопливі казки  Родарі навчають цінувати неповторний світ дитинства, бути чесними та справедливими, знаходити щось нове та несподіване в буденних явищах. Вони проповідують ідеї добра й правди, вчать шанувати чесних трударів. 







 



Немає коментарів:

Дописати коментар