вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Щоб усе встигати

 

                                               

Час – це невід’ємна частина нашого життя. Основним атрибутом часу є годинник. Годинник вдома,  на стіні, на столі, на руці, в мобільному телефоні… Все своє життя людина звіряє за годинником, намагається все робити вчасно.  А вчитися цьому слід з дитинства.

Першокласники початкового навчального закладу  "Alpha generation kids club" стали гостями гуртка «Книголюбчики, що працює у центральній дитячій бібліотеці, та побували на пізнавальній годині «Пан точний час на годину кличе нас». Разом з бібліотекарями Пекою Н. А. та Свиткою А. О. малеча розмірковувала про те, що таке час, як раніше його визначали,  чи можливе було б сучасне життя без годинника.

Юні читачі ознайомилися з різновидами годинників у стародавні часи: сонячним, місячним, водяним, пісочним,  масляним та свічковим тощо. Також дізналися  про те, як давно виник механічний годинник. Про важливість годинників, які  стали невід’ємною частиною життя, йшлася мова у запропонованих до перегляду  дітям мультфільмах  -  «Казка про загублений час» та  «Смішарики. Викрадачі часу». А ще першокласники мали нагоду пограти в рухливі ігри та проявити свою кмітливість і спостережливість. Бібліотечні господині поділилися цінними порадами про те, як усе встигати, й вчили малечу "десятьом золотим правилам" та радили дотримуватися режиму дня.  







Немає коментарів:

Дописати коментар