четвер, 19 листопада 2020 р.

Вибирай професію змолоду

     Вибір професії… Яким величезним змістом наповнено, здавалося б, звичне словосполучення, скільки в ньому сховано емоцій, тривог, чекань, проблем! Адже це не просто вдало чи невдало прийняте в юності рішення, а, найчастіше, сформована чи розбита доля, активне, творче, радісне чи пасивне життя, байдуже існування.
   Ким стати? Це питання задавало, задає і буде задавати буквально кожен підліток без винятку.


   18 листопада у центральній дитячій бібліотеці творчі підлітки (8-в клас, ЗЗСО №18, керівник Рогачова Г..А.) зібралися на заняття клубу «Stylish generation»на профорієнтаційний диспут «Коло успіху навколо вас». Всім було запропоновано запитання для обговорення: Що таке покликання? Чи може кожен знайти його? Праця – це задоволення, чи засіб існування? Чи повинен хто-небудь втручатися у твій вибір?
   На зустріч до тінейджерів була запрошена Єльнік О.С. заступник директора ЦПР по виховній роботі. Психолог за освітою, Оксана Станіславівна знайшла необхідну тональність у важливій розмові. Під час заходу читачі познайомилися зі світом та правилами вибору професій.
   В ході бесід з’ясувалося, що знають підлітки про професії, і що б вони самі хотіли дізнатися. Присутнім було запропоновано взяти участь у тренінзі «Від книги - до мети, у профорієнтаційних пізнавально-розважальних іграх « Парад професій», «Люди різних професій в рухах», «Хто що робить? », вправі «Будинок, фермер, землетрус» , а також - у рольовій грі «Не хочу хвалитися, але ..» . Бібліотекар Тонконог Г.В. у своїй бесіді звернула увагу на те, що успіх завжди залежить від читання, а, отже, від книги, та навела декілька прикладів успіхів топ-бізнесменів та підприємців, які зробили читання найважливішою частиною свого стилю життя. Школярі біля виставки «Хочу все знати» довели, що вони теж багато читають. Закінчилася зустріч підсумковою вправою «Подарунок», яка ще більше підняла настрій: кожен з підлітків сказав своєму товаришу приємні слова про нього.





































 

Немає коментарів:

Дописати коментар