четвер, 28 січня 2021 р.

Легенда музики поза течією часу



   Вольфганг Амадей Моцарт - один з найвидатніших композиторів в історії людства. Він - справжній феномен, його музика захоплює і надихає. Моцарт є однією з найважливіших фігур в історії музики. 

   На відміну від колег, які працювали в одному напрямку, Моцарт писав у різних стилях і скрізь зумів домогтися успіху. Перший твір було написано маленьким Амадеєм у 5 років. Моцарт прожив всього 36 років, але за цей час він створив 652 твори, багато з яких стали  великими.
 Народився композитор у1756 році в музичній сім'ї. Можливо світ не дізнався б про Вольфганга Амадея Моцарта, якби його батько Леопольд не розгледів вчасно талант хлопчика. І саме Моцарту судилося стати справжньою легендою, новатором в музиці. Він створював легкі і багатогранні твори - практично ідеальну музику для дітей.



  Вчені зясували, що твори великого композитора позитивно впливають на розумову діяльність людини. Багато батьків дають слухати сонати і концерти Моцарта дітям, і це призводить до дивовижних результатів. Як показують дослідження, хлопці стають більш зібраними, здатними логічно і образно міркувати. З цієї ж причини музику Моцарта для дітей можна почути в багатьох дошкільних установах.


Музика Моцарта для розвитку дітей

   Та незважаючи на свою обдарованість, великий музикант не був багатим і знаменитим. Доля розпорядилася так, що один з найбільш плідних і колись успішних композиторів знаходився на межі бідності. Одна з причин - вроджена гордість і непохитність характеру. У багатьох творах Моцарта для дітей можна почути нотки тієї легкості і свободи духу, які були притаманні автору.
   Про дитячі роки геніального Вольфі Моцарта вам розповість письменниця І. Роздобудько у своїй книзі, яку ви можете взяти у нашій бібліотеці.
  Хтось може сказати, що класична музика зараз не в моді. Однак  геніальні твори видатних композиторів знаходяться поза течією часу.





Немає коментарів:

Дописати коментар