пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

Свято любові та романтики


       14 лютого закохані в усьому світі відзначають День святого Валентина.  День закоханих – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його відзначають напередодні весни – пори року, коли почуття, прокидаючись разом із природою, стають ще сильнішими.
     День всіх закоханих, або ж День святого Валентина – це не лише свято романтики, кохання та ніжності. Як повідомляють різні джерела, воно оповите багатьма легендами.

                                  

     Достовірних даних про те, де саме зародилася традиція святкування,  немає. Одні вважають батьківщиною знаменного дня — Англію, інші — Францію. За переказами, День Святого Валентина вшановує великомученика Валентина — священика, який всупереч наказу імператора Клавдія ІІ, що забороняв молодим чоловікам мати сім'ю, таємно вінчав закоханих. Правитель вважав, що самотній чоловік, не обтяжений сімейним побутом, має шанси стати кращим воїном, оскільки його думки зайняті тільки майбутніми битвами. Незабаром дії священика були розсекречені, сам Валентин постав перед судом, піддався жорстоким тортурам і згодом був страчений. У ніч перед стратою він написав своїй коханій лист — освідчення в любові у віршованій формі. Згодом такі листи стали називати «валентинками».

                                       

Цікаві факти про День усіх закоханих

  •   Символом Дня закоханих є червоні троянди. Існує легенда про Афродіту, яка, поспішаючи до свого коханого, стала на кущ білих троянд. Через гострі колючки, якими богиня кохання поколола ногу, виступила кров і квіти вмить перетворилися на червоні.
  •    Колись дівчата вірили в повір’я: якщо дівчина побачить у цей день вільшанку (пташку), то їй судилось вийти заміж за моряка, якщо горобця, то судився їй бідняк, з яким вона все ж таки знайде своє щастя, а щиглик обіцяв їй заможного чоловіка.
  •    Більша частина валентинок, які отримують люди у всьому світі, – анонімна  або написана лівою рукою чи справа наліво, щоби додати загадковості. 
  •    За кількістю продаж валентинки займають перше місце, поступаючись тільки різдвяним листівкам. Більшість валентинок купують жінки, чоловіки ж більше вибирають цукерки, шоколадки і букети троянд.
                                         

       У цей день закохані дарують один одному невеликі подарунки: листівки, іграшки, солодощі, повітряні кульки. Часто атрибутом цього свята виступає червоне сердечко - символ любові та ніжності почуттів. У цей день можна нагадати зайвий раз близькій людині про свої почуття. Це може бути мама, сестра, тато, бабуся, будь-хто дорогий серцю. І неважливо, звідки прийшло до нас це свято: із заходу, чи зі сходу, воно уособлює в собі найніжніші та найщиріші почуття.
     День усіх закоханих може стати прекрасною нагодою приділити близьким більше уваги, висловити свої почуття. У середині лютого, коли всі так втомилися від зими, це свято допомагає створити справжній весняний настрій, а можливо, і наблизити прихід довгоочікуваної весни…

   Не забудьте у цей день сказати своїм близьким людям слова любові та подяки! 

                           

Немає коментарів:

Дописати коментар