вівторок, 16 лютого 2021 р.

Добро починається з тебе



Людина починається з добра,
Із ласки і великої любові.
Із батьківської хати і двора,
З поваги, що звучить у кожнім слові.
Людина починається з добра,
З уміння співчувати, захистити
Це зрозуміти всім давно пора,
Бо ми прийшли у світ добро творити.
Людина починається з добра
Із світла, що серця переповняє.
Ця істина, як світ, така стара,
А й досі на добро нас надихає.

    Життя дано на добрі справи - говорить народна мудрість, а для того, щоб люди не забували про таку рису, як доброта - є, принаймні, 17 лютого. Саме в цей день багато хто відзначає неофіційне свято - Всесвітній день спонтанного прояву доброти.  Суть  свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві  доброти по відношенню до оточуючих. 
   Найпростішим виявом доброти в цей день буде ваше ставлення до оточуючих. Мова йде як про добре слово,  допомогу, підтримку, мотиваційні слова, милі бесіди і приємні зустрічі. Увага, щирість - чи не головні й обов'язкові риси цього дня.

   17 лютого  приділіть увагу своїм близьким людям, проведіть його з сім'єю, рідними, друзями. Скажіть приємні слова не тільки знайомим,  поступіться місцем у громадському  транспорті, подайте руку на виході з нього, скажіть "дякую" на касі в супермаркеті. Якщо ви хочете, щоб добро відчули якомога більше людей - сходіть в дитячий будинок, інтернат, будинок для престарілих, притулок для тварин. Неважливо, що ви туди з собою візьмете, велику користь може принести ваша щира посмішка і бесіда, ніж привезені з собою подарунки або матеріальна допомога.
 Пам'ятаєте, у всьому важливо проявляти щирість - вона справді цінна.
   Справжня доброта не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту - радість інших людей.


1 коментар:

  1. Доброго часу. Автор цього вірша Надія Красоткіна. Вкажіть, будь ласка, автора або видаліть вірш. https://krasotkina.com/%D0%B2%D1%96%D1%80%D1%88%D1%96/%D0%9B%D1%8E%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%94%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F%20%D0%B7%20%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0.html

    ВідповістиВидалити