четвер, 18 лютого 2021 р.

А сотню вже зустріли небеса

   20 лютого – пам’ятний день, що відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента від 11.02. 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
   Їх називали Небесною Сотнею – патріотів, які загинули у Києві на Майдані. Ці люди назавжди змінили нашу країну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Героями Небесної Сотні стали люди різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери, студенти й робітники. Кожен здійснив особистий подвиг та віддав найцінніше - своє життя заради нової України. Держава визнала цих людей героями. Усім загиблим під час Євромайдану посмертно присвоєно звання Героя України.
   17 лютого до бібліотеки-філії для дітей № 4 на годину пам’яті «А сотню вже зустріли небеса» завітали читачі-учні 6-х класів ЗЗСО № 12. Біля книжкової виставки «Час плине, а пам'ять залишається» провідний бібліотекар Лісняк Т. Є. нагадала присутнім про трагічні події зими 2013-2014 р. що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві. Діти знайомилися з літературою, присвяченою цій темі, декламували патріотичні вірші, ділилися своїми особистими враженнями про ті події, вшанували загиблих хвилиною мовчання. Підлітки розмірковували та висловлювали надію про те, що більше ніколи ніхто не платитиме надто високу ціну за свій вибір.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар