пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

Даруйте любов!



    14 лютого в Україні, як і в багатьох інших країнах світу, святкують День Валентина.
       Цей день так названий на честь святого, який за легендою таємно вінчав закохані пари, за що був заарештований і страчений. Люди увіковічили пам'ять про святого, який віддав життя за любов. Та головне, що в серці кожного у цей день запалає вогник любові, ніжності, надії. Цього дня з’являється чудова нагода зробити приємний подарунок своєму коханому чи коханій, сказати йому або їй про свої почуття.
    Напередодні свята нагода зустрітися в центральній дитячій бібліотеці й висловити свої теплі почуття один одному випала членам клубу «Stylish generation», восьмикласникам ЗЗСО №18 (кл. керівник Рогачова Г. А.).     Господиня вечірки тінейджерів «Є таке свято, є такий день!», бібліотекар абонементу старшого відділу Тонконог Г. В. зустріла своїх читачів у святково вбраній залі і запропонувала поговорити на найпрекраснішу тему - кохання. Бібліотекар повідала присутнім про історію свята, його символіку та звичаї й запропонувала усім охочим взяти участь у численних цікавих конкурсах, інтелектуальних змаганнях, зокрема «Компліменти», «Ти без мене – не ти, я без тебе – не я», «Етикет», "Лицарський турнір", «Зрозумій мене», «Ти мене знаєш?», «Портет коханої людини», «І серйозно і жартома», «Пошта для закоханих», «Перевтілення». Присутні згадували героїв відомих художніх творів про кохання, практикувалися у правилах етикету, пробували малювати портрети, складати й декламувати вірші, перевтілювалися в історичних осіб, розігрували нестандартні ситуації. Активісти клубу Чернишова Анастасія та Фоменко Владислава спробували себе в ролі співведучих, а Портаненко Світлана майстерно декламувала ліричні поезії. Тонконог Г. В. ознайомила читачів з літературою, представленою на книжковій виставці "Так ніхто не кохав".
    Уже давно виділений для заходу час закінчився, а підліткам не хотілося залишати бібліотеку. Тут їм було цікаво, комфортно, весело і корисно. Наприкінці заходу визначили найромантичніших хлопця та дівчину, які отримали призи, і всі активні учасники конкурсів поласували фруктами та солодощами.










 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар