четвер, 25 лютого 2021 р.

Вітрила Лесиної долі

      Леся Українка... ЇЇ ім'я належить до найвеличніших імен нашого народу.  Босонога дівчинка в українському вбранні з цікавістю дивиться на нас із давнього фото... Минуть роки, і маленька Лариса Косач стане великою поетесою, Лесею Українкою - співцем краси і болю свого народу, його совістю і гордістю. 

      25 лютого, саме в день 150 - річчя з дня народження Лесі Українки, до центральної дитячої бібліотеки завітали третьокласники ЗЗСО№18 (учитель Німенко Л. М.), щоб взяти участь у  конкурсі читців поезій  “Я буду вічно жити...”

      Провідний бібліотекар старшого відділу читального залу Кривенко В. В. розповіла про дитячі роки майбутньої письменниці, про унікальність її особистості, про те, як за всі страждання Леся Українка змалку була обдарована Богом великим поетичним талантом, який вона дарувала Україні, своєму народові.  Юним шанувальникам творчості поетеси було запропоновано переглянути відеосюжет "Слава Лесі вічно з нами буде".  

   Цього дня до бібліотеки завітали і члени клубу "Стежина", п'ятикласники ЗССО №18 (кл. керівник Рогачова Г. А.) на літературну орбіту "Вітрила Лесиної долі".

    Усім присутнім  було цікаво дізнатися про факти з життя письменниці, зокрема про її неабияку схильність до вивчення іноземних мов, музичні здібності, про створені нею неологізми. З відео сюжетів "Видатні особистості  України. Леся Українка." та "Музей у Новограді-Волинському" діти дізналися більше про видатну родину Косачів-Драгоманових, їх сімейні традиції, побут, про Лесині захоплення з дитинства, про перші її твори. Вірші  поетеси звучали не тільки рідною мовою, але й  іноземними. Отримані знання про життєвий та творчий шлях Лесі Українки бібліотекар запропонувала закріпити  вікториною "«Слава Лесі Українки вічно з нами буде»". На заході, беззаперечно, звучали твори поетеси у виконанні юних читачів.

    До ювілейної річниці з дня народження видатної поетеси підготовлена книжкова виставка "Співоча душа України".

    Усі свої переживання, почуття, думки поетеса залишала у віршах, у яких піднімала теми, котрі завжди будуть цікаві кожному свідомому українцю.

    Старшим читачам дитячої бібліотеки були прорекламовані нові твори від Інституту української книги, зокрема, Надії Гуменюк "Зустріч на босому мосту" та Андрія Кокотюхи  "Таємниця підводного човна". Ці книги пригодницького жанру діти й обрали для читання вдома.

                             




















                                     




                                       











                                      




































































Немає коментарів:

Дописати коментар