четвер, 18 лютого 2021 р.

Любов до книги нас єднає

   Ніхто, мабуть, не стане заперечувати, що книга - це справжнє диво, створене людиною. Адже вона містить у собі весь неосяжний світ, який відкривається через читання. ЇЇ сила безмежна. Книга дає знання, неоціненну духовну силу, естетичну насолоду. Саме в цьому переконувала юних читачів, пятикласників ЗЗСО №18 (кл. кер. Гладка Л. П.), які завітали до центральної дитячої бібліотеки на бібліотечне заняття "Любов до книги нас єднає", бібліотекар абонемента Сапего М. І.

  Бібліотечний фахівець повідала історію книги від наскельних надписів та глиняних табличок до сучасної електронної, розповіла про найбільшу та найменшу книги, найгрунтовніше багатотомне видання у світі, перлини слов'янської поліграфії.

       Двом командам - "Ерудитам" та "Книголюбам" - було запропоновано взяти участь у різноманітних конкурсах, вікторинах та літературних перегонах, зокрема: "Від простого до складного", "Казкові часла", "Добавлянки", "Моя бібліотека", "Народна мудрість". Учасники змагань із захопленням проходили тури "Ерудит-лото", "Літературні грінки", "Портретна галерея". За кількістю балів було визначено переможців та нагороджено солодкими призами. 

   Наша бібліотека нещодавно отримала в рамках державної Програми поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги чудові твори сучасних українських та зарубіжних дитячих письменників для різних вікових категорій читачів. У читальному залі дитячої біблотеки функціонує книжкова виставка "Читай - будь успішним!". З деякими книгами з цієї виставки  цього разу бібліотекар познайомила присутніх, зачитала з них цікаві інтригуючі уривки. Книги гарно ілюстровані, адже дітям так легше сприймати текст та краще уявити, як все відбувається. 















    

Немає коментарів:

Дописати коментар