пʼятницю, 14 травня 2021 р.

Європа – наш спільний дім


   З 2003 року кожної третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи. Країни Європи – це наші найближчі сусіди, які пройшли тривалий і важкий шлях до незалежності та процвітання. Україна географічно є частиною Європи, тому прагне стати повноцінною європейською державою.
        13 травня на бібліоглобус «Багатолика Європа» працівники бібліотеки-філії для дітей № 4 запросили читачів-учнів 7-х класів ЗЗСО №12. Провідний бібліотекар Лісняк Т. Є. розповіла присутнім про історію створення Європейського Союзу, навела цікаві факти з життя та традицій країн, які є членами ЄС. Діти ознайомилися з цікавими матеріалами про культурні надбання європейських народів. Поповнити та розширити свої знання підлітки змогли, ознайомившись з книжковою виставкою «Разом з книгою по Європі». Школярі відповідали на питання вікторини «Відкрий для себе Європу», зацікавлено гортали сторінки художніх творів сучасних європейських письменників.
    Це свято вкотре нагадує, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. Цей день – чудовий привід засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.











 







 

Немає коментарів:

Дописати коментар