середу, 9 червня 2021 р.

Міжнародний день друзів

     Дружба – це одне з найважливіших почуттів, яке важко переоцінити. Адже серед багатьох людей складно знайти людину, яка має схожий світогляд, зрозуміє у важку хвилину і розділить переживання, горе, радість і щастя, буде зберігати всі ваші секрети і залишиться вірним. Кажуть, друзі мають одну душу на двох. Дружба потрібна всім, незважаючи на вік та уподобання і в кожному віці дружба має свої цінності. Справжня дружба - це величезна радість.


   Міжнародний день друзів в Україні та світі щорічно відзначається 9 червня. Попри те, що дата є неофіційною, свято є можливістю ще раз поспілкуватися та привітати тих людей, які розділяють з нами приємні та важкі миті життя. Міжнародний день друзів вперше почали святкувати у США в 1935 році. У 1958 році ООН теж вирішила відзначити День друзів, однак конкретної дати для святкування так і не було обрано. Значно пізніше, на своїй 65-й сесії Генеральна Асамблея ООН в резолюції від 27 квітня 2011 року встановила Міжнародний день дружби й визначилася з датою.

Цікаві факти про дружбу

1. Згідно із всесвітнім опитуванням, в якому взяли участь 10 тисяч осіб з 50 найбільших міст світу, найбільш дружнім містом є Сідней.
2. Вчені з університету Північної Кароліни провели дослідження, в ході якого було встановлено, що люди, які перебувають в хороших дружніх стосунках, менше хворіють і більше відчувають позитивних емоцій.
3. Тварини різних видів можуть добре ладити з людьми. Шимпанзе, коні, дельфіни та слони можуть підтримувати дружбу з людьми все життя.
4. У 2012 році в Лондоні були проведені дослідження, згідно з якими вчені з'ясували, що жінки більше потребують друзів, ніж чоловіки. Також після заміжжя вони втрачають частину друзів і можуть відчувати дискомфорт через брак спілкування.
5. Діти у віці 9 місяців починають налагоджувати дружні стосунки. У них встановлюється контакт з однолітками і дітьми інших вікових груп, з якими вони мають схожі інтереси і разом досліджують навколишній світ.
6. Згідно з опитуваннями, 90% користувачів у соціальних мережах впевнені, що дружба може існувати тільки в реальному житті.
    День друзів та Міжнародний день дружби – це лише ще один привід, щоб привітати своїх друзів. Особливо, якщо ви давно не спілкувалися.

Немає коментарів:

Дописати коментар