середу, 4 серпня 2021 р.

Найсолодший день у році


 

   Останній місяць літа — спекотний врожайний серпень. У садах дозрівають яблука, аґрус і чорна смородина, а на столах з’являються найсолодший виноград, стиглі дині та, безперечно, соковиті кавуни.
   3 серпня відзначається День кавуна. Цей солодкий і смачний фрукт чудово тамує спрагу, містить зовсім мало калорій та є надзвичайно корисним.
  Смугастий родич огірка та гарбуза, що з’явився в Африці, є улюбленим продуктом дорослих і дітей у багатьох країнах світу. Щоб дізнатися все про цей унікальний смаколик, до центральної дитячої бібліотеки на кавунову тусовку «Найсолодший день у році» завітали юні читачі, справжні поціновувачі великої соковитої ягоди.
   Провідний бібліотекар Кривенко В. В. розповіла про те, що кавун - одна з найдавніших культурних рослин на Землі, яку вирощували ще за часів Стародавнього Єгипту, здивувала присутніх його сучасними формами та розмаїттям сортів та продемонструвала цікавий відео сюжет про корисну ягоду. Малеча залюбки розгадувала загадки, розв’язувала кросворди, брала участь в інтелект-іграх та іграх на кмітливість, дізналася рецепти страв з кавуна, а також гортала сторінки улюблених журналів та виготовила паперові віяла, які допоможуть охолодитися у спекотні серпневі дні.


                                        






Немає коментарів:

Дописати коментар