понеділок, 23 серпня 2021 р.

Гроно цікавинок про Україну

 

Людина народжується й отримує в спадщину найдорожче, що в неї є - Батьківщину. Її не обирають, вона, як мати, одна. Наша земля – Україна. Це місце, де ми народилися, живемо, де вперше почули мамину пісню і мудре батьківське слово.

30 років тому українці стали на шлях створення та розбудови власної держави. 24 серпня 1991 року Верховною Радою був прийнятий Акт проголошення незалежності України. Наша країна долала довгий і тернистий шлях до цього дня.

20 серпня до бібліотеки – філії № 4 на бліц – інформіну «Гроно цікавинок про Україну» завітали юні книголюбчики. Провідний бібліотекар Лісняк Т. Є. ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Україна моя: незалежна, єдина...» та навела ряд цікавих фактів з історії, культури, мистецтва, розповіла про природні багатства нашої держави. Юні читачі дізналися, чим багаті українські надра, що символізує державний прапор та герб, якими визначними досягненнями прославилися українці в світі. Про географічні рекорди України та про сім кращих культурних пам’яток малеча прочитала в журналі «Колосок», а про незвичайні музеї України - в газетах «Яблунька» та «Задавака». Діти взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти Україну?» та мали нагоду висловити свої почуття до рідного краю, продовживши речення: «Для мене Україна – це …». Ми пишаємося своєю країною, адже наша Україна – найкраще місце на Землі!

Щиро зичимо їй миру, добробуту та процвітання!






Немає коментарів:

Дописати коментар