середу, 15 вересня 2021 р.

15 вересня — День народження google


    Юні читачі!

  Багато хто навіть не пам’ятає часів, коли не існувало пошукової системи Google. Уявити життя без неї сьогодні нелегко. Google є найбільш популярною пошуковою системою у світі і для багатьох та джерелом відповідей на всі запитання. 

   Та як же він виник? Цікаво, що  сталася ця історія усе через банальну помилку. Google — неправильно написане слово googol (гугол), яке придумав племінник американського математика Едварда Кайзера, аби позначити число, що складається з одиниці і ста нулів.

     Згодом виникла і Google Inc. - тепер уже американська публічна транснаціональна корпорація, яку заснували 1998 року два аспіранти Стенфордського університету, Каліфорнія, США. Ларі Пейдж і Сергій Брін, тоді ще 24-річні студенти,   зареєстрували її 15 вересня 1998 року. Тож саме в цей день і відзначається День народження Google. Представництва кампанії є в Північній Америці, Європі та Азії. Google керує понад мільйоном серверів у центрах опрацювання даних у всьому світі, фіксуючи більше мільярда пошукових запитів щодня, при чому може знаходити інформацію 195 мовами. Компанія має більш ніж 60 тисяч працівників у 50 різних країнах світу. Google, щоправда, - вже давно не просто пошуковик. Він виготовляє сотні товарів, серед яких мобільні телефони, та має численну кількість проектів. YouTube, до речі, - один із них. Google Mail, Google Maps, безкоштовний перекладач і так далі – все це частина величезної мережі.

  Через популярність пошуковика в англійській мові з'явився неологізм «to google» («ґуґлити»), що використовується для позначення будь-якого пошуку інформації. Це дієслово занесено до словників англійської мови.

Шановні читачі! Пропонуємо вам переглянути відео матеріал про створення цієї пошукової системи за електронною адресою:

 https://www.youtube.com/watch?v=zwCHW_egUtc

Немає коментарів:

Дописати коментар