вівторок, 21 вересня 2021 р.

День народження смайлика

     Кожен рік 19 вересня відзначається незвичайне свято –– День народження «Смайлика», електронного символу.

  Історія його появи починається з 19 вересня 1982 року професор Скотт Фалман вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть підряд – двокрапку, дефіс і дужку – для позначення «усміхненого обличчя» в тексті, який набирається на комп’ютері. Це було серйозним поповненням електронного лексикону. 

  За понад 30 років свого існування «смайлик» став незмінним атрибутом електронного спілкування, і багато хто вже не уявляє, як можна було б без нього обходитися. За цей час з’явилося безліч «смайликів», які несуть різне смислове і емоційне забарвлення. Він може замінити те, чого бракує в спілкуванні за допомогою чату або електронної пошти – інтонацію голосу і міміку. «Смайли» допомагають краще зрозуміти співрозмовника, вловити його настрій, врешті-решт, вони просто кумедні і викликають позитивні емоції.

      Смайлик, безсумнівно, - чудовий винахід, який допомагає краще передати емоційне забарвлення текстового повідомлення. Вони змушують нас посміхатися, сумувати, сміятися. Звичайно, живе спілкування завжди краще, але буває так, що людина далеко від нас, і тоді на допомогу приходить Інтернет, смс-повідомлення, і смайлики, які нагадують нам про реальні усмішки рідних і близьких нам людей!

    Тож надсилайте одне одному «смайлики» та отримуйте тільки позитивні емоції! Поділіться посмішкою з рідними, друзями. Це зробить ваш день набагато приємнішим.






Немає коментарів:

Дописати коментар