неділю, 10 жовтня 2021 р.

Ми – щит і меч твій, Україно!

   День захисника та захисниць Вітчизни – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у День Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва. Це свято пам’яті про наших славних предків, які боролися за право на незалежність рідної країни, свято вшанування козацької доблесті та відваги й, нарешті, день всіх героїв сучасності, що мужньо захищають кордони України.


   Напередодні цього дня учні 5 - Б класу ліцею № 18 (кл. керівник Гладка Л. П.) були запрошені до центральної дитячої бібліотеки на годину патріотичного гарту «Ми – щит і меч твій, Україно!». Бібліотекар абонементу середнього відділу Сапего М. І. коротко ознайомила присутніх з історією козацтва, зауваживши, що бойовий дух пращурів продовжує жити й сьогодні. З глибини віків доходять до нас легенди про воїнів - звитяжців, які не жаліючи життя свого, боронили рідну Україну. І сьогодні, як і багато віків тому, пишуться героїчні сторінки нашої історії нашими захисниками.
   Запрошений на захід Сергійчук Руслан Миколайович, учасник бойових дій на сході України, громадський діяч, волонтер, розповів, як сучасні воїни продовжують славні бойові традиції та ознайомив з військовими атрибутами. Читачка дитячої бібліотеки Зубко Вікторія, учениця 6-Б класу ліцею №18, продекламувала патріотичний вірш І. Бірчи «Моя Україна». На захід завітав також Кисельов Вадим Валерійович, військовий капелан, та у своєму виступі розповідав про милосердя, взаємодопомогу, дружбу та віру на східному фронті країни, і висловив своє сподівання на те, що молитви українського народу до Пресвятої Богородиці будуть почуті, і врешті-решт вона захистить своїм покривом наш народ від усіх лихоліть та негараздів.
















 

Немає коментарів:

Дописати коментар