середу, 10 листопада 2021 р.

10 листопада - Всесвітній день науки


   Важко уявити собі сучасне життя без досягнень науки. Завдяки науці людство досягло прогресу та пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.

   Щорічно 10  листопада в усьому світі відзначають Всесвітній день науки (World Science Day). Мета цього свята – вшанування наукових традицій, досягнень учених, якими ми пишаємося і на яких покладаємо великі сподівання.

    Наукові установи України долучаються до відзначення Всесвітнього дня науки: проводяться  різноманітні лекції, демонстрації, екскурсії та майстер-класи для всіх, хто цікавиться наукою, незалежно від віку чи рівня знань.   
   Великі відкриття відбувалися, як тільки з’явилася на світ людина. Альберт Ейнштейн, Дмитро Менделєєв, Михайло Ломоносов – ці та багато інших науковців зробили безліч відкриттів в науці!  
Науковий потенціал України  вважається одним з найкращих в Європі. Наші вчені є авторами безлічі винаходів у різних галузях науки. Кожен рік вчені з України створюють близько 15 тисяч винаходів. Завдяки українським вченим, таким як О. Богомолець, М. Амосов, Б. Патон, І. Сікорський та багатьом іншим з’явилися винаходи, які зараз відомі у всьому світі.

 Наша країна являє собою державу з високим рівнем освіти і науки. Національна Академія Наук України має 170 інститутів, 1400 науково-дослідних інститутів і 330 вищих навчальних закладів, в котрих працюють більш ніж 7000 докторів і 78000 кандидатів наук.

   Усі речі, які нас оточують, — техніка, будівлі, предмети повсякденного вжитку тощо — є результатом сумлінної праці, наукових винаходів і натхнення багатьох людей. Тож необхідність знань стає зрозумілою для подальшого прогресу людства.

   Знання відображаються в усіх сферах людського життя. Без розвитку різних галузей промисловості важко уявити сучасне життя. У наш час, насамперед, свої зусилля науковці повинні спрямовувати на покращення екологічної ситуації, на протистояння смертельній загрозі, а не тільки на винаходи нових речей.

    Дорогі друзі! Пропонуємо вам переглянути відео 

"10 винаходів українців, які змінили світ"

  Наукові відкриття розширюють світогляд людини, роблять її освіченою і ерудованою, вони змушують по-новому дивитися на світ. І за цим всім, безперечно, стоїть книга – віконце у світ знань та науки. 

     Тож пізнаваймо світ разом книгою!



 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар